Rreth BerlinTEXX

Rreth BerlinTEXX

BerlinTEXX Secondhand veshje te perdorura

Në Berlintexx ne kemi një angazhim për t'u kujdesur për planetin. Ne e dimë që industria e tekstilit është një nga më të dëmshmet sot dhe ne kërkojmë të sensibilizojmë, duke nxitur (konsumimin) e veshjeve të përdorura.

Misioni

Ne ofrojmë klientëve tanë një mënyrë të qëndrueshme për të shprehur identitetin dhe origjinalitetin e tyre ne veshje, duke e bërë këtë me një kosto të ulët.

BerlinTEXX Secondhand veshje te perdorura

Vizioni

Si një agjent ndryshimi në industrinë e modës, qëndrueshmëria dhe autenticiteti janë parësore për ne.

Mjedisi

A e dini se për të prodhuar një kilogram pambuk nevojiten afërsisht 10,000 litra ujë? Sasia e ujit që nevojitet për të bërë xhinse është e njëjtë me sasinë që një person konsumon në dhjetë vjet. Në mbarë botën, uji i pijshëm është një mall shumë i kufizuar për të cilin duhet të kujdesemi. A e dini se për të siguruar që veshja të jetë e cilësisë së mirë, kërkohen produkte jo shumë të dëmshme për trupin dhe mjedisin? Kjo i referohet faktit se që rrobat të jenë të buta në prekje me një teksturë të këndshme, ato ruajnë ngjyrën e tyre intensive dhe janë rezistente ndaj ujit, njollave, baktereve dhe mykut; Industritë përdorin kimikate të ndryshme në pëlhurë në mënyrë që ato të ngopen në veshje. Këto mund të shkaktojnë alergji ose dermatit, madje mund të jenë kancerogjene (Agjencia Evropiane e Kimikateve - ECHA). A e dini se duke larë rrobat tona të reja, ne dëmtojmë mjedisin tonë? Kjo për shkak se këto kimikate janë vërtetuar të jenë kancerogjene dhe shumë prej tyre kanë toksicitet në ujë, duke dëmtuar organizmat që jetojnë në det ose duke shkaktuar dëme kur notojmë në të.

Moda

Meqenëse moda rrethore është një zgjidhje e qëndrueshme për këtë sfidë, qëllimi ynë është të ndihmojmë njerëzit të kuptojnë situatën aktuale dhe të marrin vendime më të përgjegjshme në lidhje me konsumin e tyre për të mbrojtur planetin.